5 szabadtéri játék a szünidőre
CsillagVár - 5 szabadtéri játék a szünidőre

Hogy kössük le a nyári vakáció alatt a gyerkőcöket, ha nem számíthatunk négy nagyszülő 24 órás segítségére és legalább 3-4 ottalvós táborra, de legalább egy kertes ház a rendelkezésünkre áll?Csak mondjuk el a varázsigét, „Irány a szabadba!”, és vessük be az itt bemutatott szabadtéri játékok valamelyikét. Figyelem,  szülinapi zsúrokon is alkalmazható ötletek következnek!

 

Horgásztó: Fújjunk fel egy kisebb gumimedencét, töltsük meg vízzel, majd szórjunk bele minél több olyan játékot, ami fennmarad a víz felszínén (pl. gumikacsa, pingpong labda, kishajó stb.)!A gyerekek lepkehálóval vagy házikészítésű pecabottal horgászhatnak. A medence mellé 1-1 vödröt is odakészíthetünk, amibe a gyerekek a zsákmányt gyűjthetik. Ha nehezíteni szeretnénk a játékot, időre is mehet a horgászás, és pontértékekkel is felruházhatjuk a különböző játékokat.

Kellékek: gumimedence, kisháló, műanyag-és gumijátékok, vödör

http://www.jatekbox.hu/jatek-medence/page-prod/id-30385

 

Kincskeresés:Rajzoljunk egy térképet a kertről annak minden jellegzetes elemét kiemelve, és képzeljük el, hogy minden sarok, sufni és virágoskert egy-egy mesebeli helyszín. Találjunk ki egy kalandos történetet, amiben a kicsik lehetnek a kincskereső hősök. Rejtsük el a kincseket (kisebb játékot, édességet), és tervezzük meg a történet alapján az útvonalat! A játékot nehezíthetjük feladványokkal és „párbajjal”. Fontos, hogy minél színesebb mesét képzeljünk el, és részletesen kidolgozzuk a játékot, akár jelmezeket is készítve!

Kellékek: papír, színes ceruza, jelmez, műanyag kard

http://www.jatekbox.hu/jatek-kaloz-szett/page-prod/id-28557

 

Szörnyetetés: Fessünkvastag kartonra egy szörnyet óriási tátott szájjal. A száj helyét vágjuk ki. Pár méter távolságból ebbe a lyukba kell majd beletalálni a kicsiknek. Az már csak rajtunk múlik, hogy mi legyen a célbadobó eszköz, lehet egyszerű gumilabda, de még viccesebb vízibombával vagy festékkel töltött lufival dobálózni. A célbadobás könnyen kergetőzéssé ”fajulhat”, ezért készüljünk „játszós” vagy fürdőruhával!

Kellékek: nagyméretű színes karton ívek, vízfesték, ecset, olló, lufik

http://www.jatekbox.hu/index.php?page=list&search=v%EDzibomba

 

Lepedőfestés:A kreatív hobbikra fogékony, művészi vénával megáldottapróságokat akár egész napra is leköthetjük ezzel a nemes megbízatással: „Fess a házunknak egy hatalmas zászlót!” Keressünk hozzá régi, használt lepedőt, és terítsük ki a fűre, a többit pedig bízzuk a gyerek fantáziájára!

Kellékek: lepedő, vízfesték, ecset, farúd a zászló elkészítéséhez

http://www.jatekbox.hu/jatek-vizfestek/page-prod/id-17375

 

Labirintus: Tervezzük meg papíron, majd jelöljünk ki a kertben szigetelőszalag segítségével egy óriási, tekervényes útvonalat. A kicsiknek ebből a labirintusból kell minél gyorsabban kijutnia. Persze nem ilyen egyszerű a feladat, egy gumilabdát kell végigrúgdosni a pályán anélkül, hogy kigurulna az ösvényről. Ebből a játékból is rendezhetünk versenyt, ehhez nem kell mást tennünk, mint két egyforma pályát készíteni egymás mellé.

Kellékek: széles szigetelőszalag, gumilabda

http://www.jatekbox.hu/jatek-pottyos-labda/page-prod/id-33003

 

 

Források:

csoppkeblog.hu

princesspinkygirl.com

csaladhalo.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
envelop
Ha szeretne első kézből értesülni a Csillagvár Bevásárlóközpont aktuális programjairól és üzleteink legfrissebb ajánlatairól, az alábbi adatlap kitöltésével iratkozzon fel hírlevelünkre.
Az adatkezelési tájékoztatót
elolvastam és elfogadom.
shadow
parking
wifi
shadow
castle
Az üzletház nyitvatartása
Hétfő - Péntek:
10.00 - 20.00
Szombat:
10.00 - 18.00
Vasárnap:
10.00 - 16.00
Az egyes üzletek nyitvatartása az üzletházétól eltérhet, kérjük ellenőrizze az üzletek nyitvatartását azok adatlapján.
shadowcastle
Team Fitness nyitva tartás
Hétfő - Péntek:
7.00 - 22.00
Szombat - Vasárnap:
8.00 - 20.00
shadow